イベント情報 EVENT

【September 15th Friday】World cooking~Sri Lankan cuisine

【9/15金 ワールドクッキング~スリランカ料理】

2017.08.09(Wed)

Category
スリランカ料理を作ります!
◆鮭のカレー
◆トマトカレー
◆ココナッツロッティ

9月のワールドクッキングでは、スリランカ料理を作ります。
スリランカカレーはココナッツミルクをベースに作る、マイルドでスパイスのきいたカレー。インドカレーとも似ていますが、スリランカカレーは油分が少なくインドのカレーよりもサラッとしているのです!
「鮭のカレー」は、一般的なスリランカのカレーです。鮭の風味がたっぷりで、レモンで風味が引き締まります。
「トマトカレー」は、私たちが考える「カレー」という食べ物のイメージとは違う、トマトの酸味とココナッツミルクのマイルドさとがおりなすカレーです。
「ロティ」は、朝食でよくカレーと一緒に食べます。中でも「ココナッツロティ」は、シャリシャリとしたココナッツの食感と塩味が効いたフライパンで焼くパンです。
「光り輝く島」という意味を持つスリランカのカレーなら、お友達のおもてなしや、楽しい食卓になること間違いないです♪

※キャンセルの場合は3日前までにお電話でご連絡ください。
久松和先生:文化の伝道師。国際講座、お料理教室(薬膳カレー、多国籍料理)等の講師の他、外国人、留学生との異文化交流を一般の方にも広く楽しんでいただけるようなイベントコーディネーターとしても幅広く活躍中。

9/15 (金) 19:00-21:30
参加費:4,000円(レッスン代、お食事代含む)
September world cooking event will introduce you Sri Lankan cuisine with homemade:
 Fish curry
 Tomato curry
 Coconut Roti
The building blocks of Sri Lankan curry are coconut with mild spices. Similar to indian curry but less oily.
Fish curry:
Fish curry is a standard among Sri Lankan curries with a strong fish taste tightened with lemon.
Tomato curry:
The image you might have of a "regular curry" and this tomato curry is different. It's a perfect combination of the acidity of tomato and the mildness of coconut milk.
Coconut Roti:
Coconut roti are often eaten at breakfast with curry. Flat bread baked in a fry pan made of whole wheat flour kneaded with scraped coconut.
Enjoy cooking the cuisine of the The shining Island, Sri Lanka.

September 15th
19:00~21:30
4000yen
(Lesson, English recipe & meal)

お申し込みはこちら