スタッフブログ STAFFBLOG

☆Udon-noodle Making Workshop from Hong Kong ☆

☆香港からうどん作り体験☆

2017.07.28(Fri)

Category
昨日,福岡で日本語を勉強している香港からの学生さん19名が,自家製うどん作りを体験しました。始めに4つのグループに分かれ,畳の部屋でうどんの生地を踏み、それから手で生地を捏ねました。そして、うどんの生地を伸ばし、細く切りました。
うどん作りを指揮した料理長は, 麺を茹で、おいしいごぼ天を揚げ、このイベントのために特別に作った出汁をふるまいました。
男の子グループの麺は少し太く仕上がったようですが、とてもおいしくできあがりました。
料理長は香港のお土産をもらいました!
ワークショップに参加してくださって、本当にありがとうございます! またお会いできるのを楽しみにしていますね!
Yesterday 19 students who were studying Japanese in Fukuoka experienced homemade udon-noodle making! First of all, they were divided into 4 groups, then stepping on wrapped udon-dough in Japanese style room. Then each group kneaded the dough with hands. Next they rolled out the dough, then cut it thinly.
Our chef,a.k.a a udon specialist boiled the noodles, fried very delicious burdock tempura in front of them & served tasty udon soup that was specially made for this event!
The noodles of Boy's group were a little thick but the texture was great & tasty!
Our chef got a special Hong Kong present from them.
Thank you very much for taking part in our workshop!
We look forward to seeing you again!